Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η αχρειότητα των ΜΜΕ, ο κοσμοπολιτισμός της “ανανεωτικής αριστεράς” και οι “πρόσφυγες” από τη Συρία...

Από το "PRESS-GR"

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Το σημερινό ΄φαινόμενο΄ της μαζικής εισόδου “προσφύγων” στις χώρες τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και τα πολιτικά κόμματα της “ανανεωτικής αριστεράς”, αλλά και τμήματος της “εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς”, σε πλήρη εναρμόνισης με τις κατευθυντήριες γραμμές του διευθυντηρίου της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης... με τον νεοφιλελευθερισμό.
Από την ώρα που η “αριστερά” πήρε διαζύγιο από τους εργαζόμενους, τις τάξεις και στρώματα καταπιεσμένων που εξέφραζε, μετατοπίστηκε στο πεδίο δράσης της αστικής τάξης και έκανε ιδεολογικό της εικόνισμα τον κοσμοπολιτισμό, που του έδωσε περιτύλιγμα ιδεολογίας κι αντιπαράθεσης με τον “εθνικισμό” της ακροδεξιάς.
Όμως, ούτε ο κοσμοπολιτισμός, ούτε ο “εθνικισμός” της ακροδεξιάς ανήκουν στις ιστορικές ιδεολογικές παραδόσεις των εργαζομένων και των εργατικού κινήματος. Αντιθέτως, οι μάζες των εργαζομένων αισθάνονται ως αναπόσπαστο τμήμα της πατρίδας τους και του έθνους τους. Ο προλεταριακός διεθνισμός δεν σημαίνει άρνηση της εθνικής προέλευσης. Τουναντίον, είσαι επαναστάτης όταν θέλεις να αλλάξεις τις συνθήκες εξάρτησης κι εκμετάλλευσης, πρώτα απ' όλα της πατρίδας σου. Να παραβλέψουμε το “Πατρίδα ή Θάνατος” της Κουβανέζικης σοσιαλιστικής επανάστασης και του Τσε Γκεβάρα;
Αρκεί να δούμε την προτελευταία -η τελευταία είναι η βίαια φονική μετανάστευση από την Ελλάδα των μνημονίων-, βίαια μετανάστευση που επιτελέστηκε στην πατρίδα μας, μετά τον... εμφύλιο και τη φονική βία των “νικητών”, προς τα σκλαβοπάζαρα της δύσης. Στα ορυχεία του Βελγίου, στους ξυλοκόπους του Καναδά, στους λαντζέρηδες πιάτων στα εστιατόρια όλου του κόσμου, στις φάμπρικες της Γερμανίας, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και παντού όπου βρέθηκαν οι μετανάστες μας, έστησαν τις Ελληνικές Κοινότητες για τη διάσωση των πολιτιστικών παραδόσεων του έθνους. Αυτές οι Κοινότητες μπήκαν μπροστά στον αντιδικτατορικό αγώνα εναντίον της αμερικανοκίνητης χούντας και δεν αποτέλεσαν “εθνικιστικές” οργανώσεις, που αρέσκεται να παπαγαλίζει η κοσμοπολίτικη “αριστερά”.
Είσαι διεθνιστής γιατί αναγνωρίζεις πως η ταξική σύγκρουση είναι μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας κι όχι σε σύνορα που δημιουργούν διεθνισμό εχθρών ή “αδελφών”, λόγω εθνικής καταγωγής. Αυτός είναι “διεθνισμός” της μπουρζουαζίας και δεν έχει καμία σχέση με αριστερά.
Σήμερα, η “εκσυγχρονισμένη αριστερά” της Ευρώπης, σαγηνευμένη από την κυβερνητική εξουσία και τον κοσμοπολιτισμό, δεν έχει τη δυνατότητα ν' αντιληφθεί, αλλά ούτε να διαβάσει τις θέσεις της αριστεράς που παλεύει τον ιμπεριαλισμό στην πρώτη γραμμή! Τα ευρωπαϊκά κοσμοπολίτικα “αριστερά” πολιτικά κόμματα και κινήματα, και στην πατρίδα μας (ο ΣΥΡΙΖΑ κι ορισμένες “εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις), στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας στο όνομα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Δεν τους αφορά, δεν τους ακουμπάει το γεγονός πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, όχι μόνον καταγγέλλει την επίθεση που δέχεται η Συρία από τους μισθοφόρους της Ε.Ε. Και των ΗΠΑ, αλλά μάχονται μαζί με τον Αραβικό στρατό του καθεστώτος Άσαντ και τη Λαϊκή πολιτοφυλακή, για την πατρίδα.
Γιατί;
Γιατί γνωρίζουν ως κομμουνιστές, πως χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει σοσιαλισμός -όπως πάντα υπενθύμιζε ο Τσε!
Η ευρωπαϊκή “εκσυγχρονισμένη” αριστερά κι η αντίστοιχη ελληνική, σε πλήρη ταύτιση με τη δεξιά και το διευθυντήριο της γερμανικής Ε.Ε., θεωρούν επαναστατικό καθήκον να πέσει το “αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ” και να προσφέρουν ελεημοσύνη και φιλανθρωπία στους “πρόσφυγες”. Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κι ο πρόεδρος της Συρίας εκλέχθηκαν με ελεύθερες εκλογές, πως η αριστερά της Συρίας είναι τμήμα αναπόσπαστο του πολιτικού συστήματος, το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας είναι νόμιμο από το 1944...
Όμως, δεν τους ενοχλεί καθόλου να συνεργάζονται με καθεστώτα όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, όπου η Βουλή διορίζεται από τον μονάρχη (όπως η συμβουλευτική του Παπαδόπουλου), οι γυναίκες απαγορεύεται ακόμη και να οδηγούν αυτοκίνητο ή να κυκλοφορούν χωρίς μαντήλα... Κι όχι μόνον η κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή αριστερά, αλλά ούτε οι “ανθρωπιστικές” και φεμινιστικές οργανώσεις δεν βγάζουν άχνα.
Και φυσικά κανείς από όλους αυτούς τους βολεμένους “αριστερούς” κοσμοπολίτες, δεν τολμάει να βάλει στο τραπέζι το απλό ζήτημα: Τους πρόσφυγες παράγουν οι μισθοφόροι μας, ο πόλεμος μας για να “εκδημοκρατίσουμε” τη Συρία, οι μισθοφόροι που εμείς επισήμως εκπαιδεύουμε, εξοπλίζουμε και στηρίζουμε στην Τουρκία και το Ισραήλ. Τελειώνουμε τον δικό μας πόλεμο για να μην έχουμε τους πρόσφυγες.
Ο πολιτικός αναλφαβητισμός της κοσμοπολίτικης αριστεράς δεν μπορεί να κατανοήσει (σωστότερα έχει επιλέξει να είναι αναπόσπαστο τμήμα του νεοφιλελευθερισμού) πως τα φαινόμενα της “μετανάστευσης” καθορίζονται σήμερα σε απόλυτο βαθμό από τη “λογική” και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να δει (με πρόθεση δεν θέλει να δει) πως πίσω από την δήθεν “ελεύθερη διακίνηση” ανθρώπων, χρημάτων και εμπορικών δραστηριοτήτων, βρίσκεται η ανάγκη του διευθυντηρίου της Ε.Ε. για φτηνά εργατικά χέρια και φτηνό επιστημονικό δυναμικό, ώστε να υπάρξει αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Περιζήτητοι είναι οι γιατροί μας, για παράδειγμα στην Σουηδία, τη Γερμανία, τη βόρεια Ευρώπη: Τους σπουδάζετε εσείς, τους εκπαιδεύεται εσείς (δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι), και τους παίρνουμε να εργαστούν σ' εμάς, χωρίς να έχουμε επενδύσει ούτε μία δεκάρα.
Το κεφάλαιο έχει βίτσια... δημιουργεί το γεγονός (ανεργία, πόλεμο, μνημόνια, χρέος, ανάπτυξη της υπανάπτυξης...) και καρπώνεται το αποτέλεσμα.
Σε ξεριζώνουν από τη γη σου για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι μεγάλες πολυεθνικές και τα μονοπώλια καθορίζουν ποιο έθνος θα είναι πλούσιο και ποιο φτωχό.
Η μεγάλη συγκέντρωση των γνωστών “χρηματοπιστωτικών” εταιριών καθορίζουν την τιμή στο στάρι, το ρύζι, το αντικείμενο της παραγωγικής σου δραστηριότητας, αδιαφορώντας για τον παράγοντα Άνθρωπο. Και, ταυτόχρονα είναι "φιλάνθρωποι", ευαίσθητοι στην προσφυγιά... Φιλάνθρωποι όπως φιλόζωοι.
Μέσω της διαπλοκής, τις μίζες (το σκάνδαλο siemens, στο οποίο μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβη και συμβαίνει), τις εμπορικές συμφωνίες... αγοράζουν κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα, πολιτικούς, ΜΜΕ, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Κι αν έχουν πρόβλημα στην εξαγορά, τότε ο πόλεμος μέσω “εξέγερσης” για “ελευθερία και δημοκρατία”: “Αραβική άνοιξη”.
Κι αν ο πόλεμος δεν φέρνει αποτέλεσμα ποθητό για το κεφάλαιο, δηλαδή δεν υποτάσσεται ο λαός κι η πολιτική του ηγεσία, τότε οι “τρομοκρατικές” οργανώσεις που έχουμε δημιουργήσει, εκπαιδεύσει, εξοπλίσει... όπως το “ισλαμικό κράτος” στη Συρία, Ιράκ, Υεμένη κ.α.
Αποτέλεσμα: χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπων δραπετεύουν, φεύγουν, “μεταναστεύουν”...
Καθήκον της εργατικής τάξης, της αριστεράς είναι σήμερα να πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις τα αίτια που παράγουν “πρόσφυγες” και να εγγυηθούν -πάνω απ' όλα- το δικαίωμα του ανθρώπου να μείνει στη γη του.
Όσοι αναδεικνύουν ως καθήκον της αριστεράς τη φιλανθρωπία, την ελεημοσύνη, την παροχή τροφής και στέγασης, τον “ανθρωπισμό” της εκκλησίας, του εθελοντισμού και δεν λένε την αλήθεια, είναι ένοχοι. Υπερασπίζονται τις θεωρίες της μπουρζουαζίας και τον ιμπεριαλισμό. Πρόθυμοι και δουλικοί υπηρέτες του κεφαλαίου που ξεπλένουν δημόσια τις συλλογικές τους ευθύνες με την “φιλανθρωπία”.
“Η φιλανθρωπία δολοφονεί την κοινωνία”, τόνιζε ο Λένιν.
Η άρνηση των θεωριών του νεοφιλελευθερισμού θα έπρεπε να είναι στην ημερήσια διάταξη της αριστεράς κι όχι το πως θα καρπωθούν -και θα πλουτίσουν- αυτοί που θα διαχειριστούν τα 35 ευρώ ημερησίως το κεφάλι για κάθε “πρόσφυγα”, που προσφέρει η Ε.Ε., πάντα με χρήματα των φορολογούμενων Ευρωπαίων πολιτών.
Είναι ανθρωπιστές με τα χρήματα των λαών.
Πριν λίγες ημέρες ξέσπασε το σκάνδαλο στη γειτονική Ιταλία. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα (αλλά όχι στην κυβέρνηση, λόγω εκλογικού νόμου) του Μπέπε Γκρίλο (Κίνημα 5 Αστέρια), ξεσκέπασε τον πλουτισμό των ημετέρων ΜΚΟ, της “φιλανθρωπίας” των αρχόντων της Αυτοδιοίκησης, την πολιτική μαφία που με τα 35 ευρώ την ημέρα για κάθε “παράνομο' ή νόμιμο μετανάστη, ή "πρόσφυγα", αγοράζουν ψήφους και πλουτίζουν τα κυβερνητικά κόμματα της κλεπτοκρατίας.
Με τα 35 ευρώ το κεφάλι, οι χώρες προέλευσης αυτών των προσφύγων, θα ήταν χώρες παραδείσου. Όμως, το κεφάλαιο τους χρειάζεται για άλλους σχεδιασμούς.
Οι “πρόσφυγες” ή μετανάστες, μαύροι, λευκοί, κίτρινοι δεν είναι εχθροί των εργαζομένων. Είναι οι αναγκαίοι σύντροφοι στον αγώνα εναντίον του πραγματικού εχθρού: των εκμεταλλευτών, αυτών που προκαλούν τους πολέμους, των “φιλάνθρωπων”, του κεφαλαίου και του νεοφιλελευθερισμού.
Η κοσμοπολίτικη “αριστερά” στην Ελλάδα, στεγάζεται κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει επιβάλλει τις εθνομηδενιστικές της αντιλήψεις και πολιτικές σ' ολόκληρο το κόμμα. Στην κυβέρνηση Τσίπρα παρέμειναν σε μια “ύπνωση” έχοντας τον ΄φόβο΄ του Πάνου Καμμένου, που αποδείχτηκε ουσιαστικό ανάχωμα επίλυσης εθνικών ζητημάτων (διάβαζε ξεπουλήματος), όπως: Σκοπιανό, Κύπρος, Αιγαίο, μουσουλμανική μειονότητα Θράκης κ.α.π.
Με την απόφαση του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Να χρησιμοποιήσει ως όπλο το μεταναστευτικό, συμφώνησε όχι μόνον η κυβέρνηση Τσίπρα και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι), αλλά μπήκε μπροστά και το “ρεύμα” των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, 33 χρόνια από τη Γενοκτονία στους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς Σάμπρα – Σατίλα, επέλεξε ο “αριστερός” εθνομηδενιστής Κωστής Τσιτσελίκης, να δημοσιεύσει άρθρο στην Έφημερίδα των Συντακτών΄, με τίτλο: “Θέλετε λύση στο προσφυγικό; Νομιμοποιήστε το!". Ο  Τσιτσελίκης, “καθηγητής Πανεπιστημίου” και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (;), (δηλαδή μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που χρηματοδοτείται για να προπαγανδίζει τους χρηματοδότες και την πολιτική τους με βαρύγδουπο τίτλο, χωρίς να προσδιορίζει ότι είναι μια παρέα εθνομηδενιστών και ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο), συγκαλύπτει τα εγκλήματα της “πολιτισμένης” δύσης στη Μέση Ανατολή.
Ζητάει νομιμοποίηση των φονικών ιμπεριαλιστικών πολέμων, έντεχνα και παγιδεύοντας στελέχη, μέλη, ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να καταγγελθεί από τον ίδιο και την “οργάνωσή” του η ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, που ξεριζώνει οικογένειες από τα σπίτι, το βιός τους και το νοικοκυριό τους, ρίχνει το πιο φασιστικό δηλητήριο της νέας τάξης: “ Νομιμοποιήστε τους ΄πρόσφυγες΄”!
Και φυσικά, ρατσιστής και γιατί όχι φασίστας, είναι αυτός που καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι αφού δεν είναι “φιλάνθρωπος”, “ανθρωπιστής”... Τώρα δεν ξέρουμε... το κάνει σε διατεταγμένη υπηρεσία ή στοχεύει μέρος των κονδυλίων για να δράσει η Μη Κυβερνητική Οργάνωσή του; Ή και τα δυο μαζί;
Για αυτή την παρέα των εθνομηδενιστών στην υπηρεσία του 4ου Ράιχ, των διχοτομικών Ανανιστών, έχουμε πολλά γνωστά επεισόδια: τα μαύρα δολάρια προπαγάνδισης του σχεδίου Ανάν (αποκάλυψη Μιχάλη Ιγνατίου), πρόσφατα την “τουρκική μειονότητα στη θράκη” από τον άλλο “καθηγητή” Χριστόπουλο, την γνωστή Σία Αναγνωστοπούλου (την έκανε και υπουργό ο Τσίπρας με τον ανασχηματισμό) και πολλά άλλα. Όμως, απαλλοτριώνω σημερινό σχετικό σχόλιο του φίλου και συντρόφου Γιώργου Παπαγιαννόπουλου, που τα λέει όλα:
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Είναι δυνατόν να κάνεις "πολιτική" χωρίς να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ σε ποια ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΣ;;;
Ρωτήστε την ΔΕΑ, την ΣΕΚ, την Σία Αναγνωστοπούλου, τον Νάσο Θεοδωρίδη... τον Χριστόπουλο, την Τασία... όλους τους ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ της "παγκοσμιοποίησης"...
ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ σύντομα ΗΡΑ από το ΣΤΑΡΙ...”.
Κλείνοντας, για την ώρα, θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε εκατοντάδες λόγους για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρία και την εφαρμογή του σχεδίου “πρόσφυγες-μετανάστες” και τα “φιλάνθρωπα” ένστικτα των Ευρωπαϊκών “δημοκρατικών κι ανθρωπιστικών” αρχών που τέθηκαν σε εφαρμογή.
Θα αρκούσε ένας απλός λόγος: Η Συρία έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τις τράπεζες Ρότσιλντ, την ΕΚΤ και Σια... Δηλαδή δεν χρωστάει, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ!
Επίσης, μια παραπομπή σε ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Συρία, που θα βοηθήσουν τον αναγνώστη που θα θελήσει να μάθει περισσότερα για το θέμα:
- Ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια...
- Εμείς οι Σύροι πληρώνουμε με το αίμα μας...
- Ποιος είναι ο Σύρος πρόσφυγας;
- Eίναι αριστερή πολιτική στο "μεταναστευτικό" η ταύτιση με τις θέσεις της τρόικα;
- Σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο, που επέκτειναν οι ΗΠΑ και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ… εναντίον της Συρίας
- H προληπτική δαιμονοποίηση της Συρίας… ανοίγει τις πύλες της κόλασης στη γειτονιά μας
- Hafez Al Assad... Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας...
- Αντίο Παλμύρα... Η Ανθρωπότητα χάνει τις ρίζες της...
- Το “χαλιφάτο Ευρώπη” είναι έργο της Ε.Ε. των τραπεζιτών...
- Την ελληνική εξωτερική πολιτική χαράζει ο Ερντογάν… ούτε καν οι “προστάτιδες” δυνάμεις;
- Nέες “χαμένες πατρίδες” από την εξωτερική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων…
- “The Simpsons”… Είναι ν’ απορείς;
Η Συρία, επισήμως η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα από όλες τις άλλες Αραβικές χώρες. Πριν το 2011 ήταν μια περιοχή πλούσια και με έναν αμύθητο πολιτισμό αιώνων, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούσαν αδελφικά και κυριαρχούσε ο απόλυτος σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων που συνθέτουν 18 μειονότητες.
Έτσι, θα κάνω αναφορά σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα του “REUTERS”, για να μην κατηγορηθούμε για μεροληψία, με τίτλο “12 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τη Συρία” κι έτσι θα έχει δυνατότητα ο αναγνώστης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, από ένα δυτικό μέσο:
REUTERS/Khaled al-Hariri: 12 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τη ΣυρίαΣε δική μου μετάφραση
1. Η Συρία είναι στην κοινωνία και τον πολιτισμό της δύσης, όπως καμία άλλη αραβική χώρα
2. Η Συρία είναι η μοναδική αραβική χώρα με λαϊκό-κοσμικό Σύνταγμα (στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα ορκίζει την κυβέρνηση η εκκλησία). Ο Ισλαμικός Νόμος είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ
3. Πριν το 2011, η Συρία ήταν η μοναδική χώρα της περιοχής χωρίς πολέμους ή εσωτερικές συγκρούσεις
4. Η Συρία είναι η μοναδική αραβική χώρα που πρόσφερε χωρίς καμία διάκριση πολιτική, θρησκευτική ή κοινωνική, άσυλο στους Ιρακινούς πρόσφυγες
5. Η οικογένεια του Σύρου προέδρου Bashar Al Assad, ανήκει θρησκευτικά στους αλουϊτες, κλάδο των σιιτών
6. Είχαμε πέντε (5) Πάπες (στο Βατικανό) με Συριακή καταγωγή. Η ανεξιθρησκεία στη Συρία, είναι μοναδικό φαινόμενο στην περιοχή
7. Περίπου το 10% του πληθυσμού της Συρίας είναι Χριστιανοί. Στις άλλες αραβικές χώρες οι χριστιανικοί πληθυσμοί είναι κάτω από το 1%.
8. Στη Συρία δεν υπάρχει υποχρέωση κάλυψης του προσώπου από τις γυναίκες (όπως στη Σαουδική Αραβία, Κατάρ, που μάλιστα διαθέτουν ειδική αστυνομία για αυτούς τους σκοπούς και άλλες λοιπές χώρες με μοναρχικά σκοταδιστικά καθεστώτα) με μπούργκα ή τσαντόρ (μαντήλα)
9. Οι γυναίκες έχουν ίσα και ίδια δικαιώματα με τους άνδρες... και στην Παιδεία και στην Υγεία...
10. Η Συρία είναι η μοναδική χώρα της Μεσογείου που ακόμη και σήμερα διαθέτει Κρατική Εταιρία Πετρελαίων. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση
11. Η Συρία διαθέτει αποθέματα πετρελαίου που ανέρχονται σε 2.500 εκατομμύρια βαρέλια, η εκμετάλλευση των οποίων παραμένει αποκλειστικά στις κρατικές εταιρίες
12. Η Συρία είναι η μοναδική χώρα στον αραβικό κόσμο, που δεν έχει χρέη απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο

* Η Ελλάδα (κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κι η κυβέρνηση Τσίπρα) απέναντι σ' αυτή τη παραδοσιακή φίλη χώρα κάνει ΕΜΠΑΡΓΚΟ κι έχει εμπόλεμο καθεστώς με την ΑΠΕΛΑΣΗ της διπλωματικής της αντιπροσωπείας, μέχρι να "εκδημοκρατιστεί", δηλαδή οι "εξεγερμένοι" τζιχαντιστές να ρίξουν την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του λαού της Συρίας:  Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Γιατί άραγε; Είναι ΑΠΟΡΡΗΤΗ δέσμευση μνημονίων;
Ο Αλέξης Τσίπρας διαδηλώνει για την Παλαιστίνη, μαζί με τους "εξεγερμένους" εναντίον του "δικτάτορα" Άσαντ (Ιούλης του 2014) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου