Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Έφθασε στην Ταρτούς της Συρίας το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning C-16, για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της Ρωσίας...

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Πλήρης επιβεβαίωση του Γερουσιαστή Fernando Rossi...
(H Kίνα στο πλευρό της Ρωσίας, με πλοία και στρατό για τον Άσαντ...)

Η  αμερικανίδα Christina Lin, ειδική αναλύτρια του Johns Hopkins University, εξηγεί το άμεσο ενδιαφέρον της Κίνας για την συμμετοχή της σε επιχειρήσεις στη Συρία, αναμένοντας την άδεια-πρόσκληση από τον πρόεδρο Άσαντ και επισημαίνει ότι "3.500 μαχητές Ουιγούροι (Τουρκόφωνοι ισλαμιστές. Οι Ουιγούροι ζουν κυρίως στην αυτόνομη επαρχία της Σιντζιάνγκ στην Κίνα) πολεμούν στη Συρία.  Τους συγκέντρωσε στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας το ισλαμικό κόμμα του Τουρκεστάν και με την αιγίδα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (αφού εκπαίδευσαν στρατιωτικοί σύμβουλοι της Cia), τους προώθησαν στη Συρία, όπου πολεμούν για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Άσαντ.
Η Κίνα ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια την πολιτική της μη επέμβασης, εκτός αν πρόκειται για ζήτημα που αφορά την εθνική της ασφάλεια και οι Ουιγούροι αποτελούν πραγματική απειλή για την Κίνα, όπως για την Ρωσία η παρουσία των Τσετσένων στην Συρία.
Εναπόκειται στον πρόεδρο Άσαντ να επιτρέψει ή να καλέσει την Κίνα ώστε να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους.
Kι ενώ η Κίνα ανησυχεί για την εθνική της ασφάλεια από τη συμμετοχή τουρκόφωνων Ουιγούρων στον πόλεμο ανατροπής του Άσαντ στη Συρία, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ανησυχεί για τη μαζική φυγή τζιχαντιστών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περισσότεροι από 4.000 τζιχαντιστές του "ισλαμικού κράτους" έχουν διεισδύσει μεταξύ των "προσφύγων" στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την εφημερίδα “Sunday Express”.
 Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι τρομοκράτες εισήλθαν στην Ε.Ε. από την Σμύρνη και την Μερσίνα. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δύο τοπικούς μεταφορείς προσφύγων.
Ο ένας μεταφορέας τόνισε: “Βοήθησα τουλάχιστον 10 τρομοκράτες να περάσουν στην Ευρώπη. Κάποιοι μου είπαν ότι θέλουν να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, άλλοι για να είναι ΄έτοιμοι΄. Πηγή της εφημερίδας μέσα από την ISIS δήλωσε ότι η διείσδυση των μαχητών είναι η αρχή μιας βεντέτας: "Θέλουμε να εγκαθιδρύσουμε ένα Χαλιφάτο, όχι μόνον στη Συρία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο". (πηγή: sputniknews.com)
Τώρα, πως επισήμως οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν για επιθέσεις των ρωσικών μαχητικών σε εκπαιδευμένους από την Cia αντικαθεστωτικούς, που πολεμούν στη Συρία για τον "εκδημοκρατισμό" της χώρας και την πτώση του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Άσαντ, μόνον γέλια προκαλεί. Kι έτσι η απάντηση έρχεται από το πενάκι του διάσημου σκιτσογράφου Latuff, για "εξτρεμιστές εξεγερμένους" και "μετριοπαθείς εξεγερμένους":

Κι ενώ στη γειτονιά μας έχει ανάψει φωτιά, η ελληνική κυβέρνηση, στην ίδια γραμμή με αυτή της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζει το φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, αναμένοντας -όπως είχε δηλώσει ο Αβραμόπουλος- την πτώση του εκλεγμένου προέδρου Άσαντ και της επίσης εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις μετά τον "εκδημοκρατισμό" της φίλης χώρα.
Σουρεαλισμός, ανικανότητα και πολιτικός στραβισμός, μνημονιακές δεσμεύσεις ή πρόθυμο δουλικό πολιτικό προσωπικό αποικίας, κατώτερο των εθνικών συμφερόντων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου