Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο λόγος που πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ για τη συμμετοχή γυναικών στις δημοτικές εκλογές στη Σαουδική Αραβία;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/
Μέσω "PRESS-GR"
Τεράστια απήχηση στα ΜΜΕ της “πολιτισμένης” δύσης η είδηση πως στις δημοτικές εκλογές στη Σαουδική Αραβία, για πρώτη φορά μπορούν να είναι υποψήφιες, αλλά και να ψηφίσουν, οι γυναίκες!
Υλοποιείται μια επιθυμία του βασιλιά Abdullah bin Abdelaziz, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Γενάρη.
Φυσικά, στις υποψήφιες γυναίκες δεν επετράπη να πραγματοποιήσουν δημόσιες εκδηλώσεις, ή ομιλίες. Ούτε, φυσικά, να εμφανιστούν στην τηλεόραση.
Σίγουρα μεγάλη “κατάκτηση” για τα δυτικά ΜΜΕ, μιας και ο σημερινός παιδόφιλος μονάρχης έχει άριστες “οικονομικές” συναλλαγές με τους “πολιτισμένους” Ευρωπαίους ηγέτες κι είναι προνομιακός πελάτης στις αγορές όπλων από Γαλλία (πρώτη θέση), Ιταλία, Γερμανία και σια...
Βέβαια, καμία αναφορά για το ότι στο πιο σκοταδιστικό καθεστώς του πλανήτη, η “βουλή” διορίζεται από τον μονάρχη, αφού είναι ο εκπρόσωπος του Αλλάχ (εδώ θα επιτραπεί να σημειώσουμε -για την ισλαμοφοβία που προωθούν έντεχνα τα ΜΜΕ- πως Αλλάχ στην αραβική σημαίνει απλά Θεός και τίποτα περισσότερο) και συνεπώς εξουσιοδοτημένος από τον Θεό να επιλέγει τους “άριστους” ως βουλευτές.
Ούτε λόγος για ύπαρξη πολιτικών κομμάτων... αφού υπάρχει ο... μονάρχης εκπρόσωπος του Θεού.
Καμία αναφορά στα ΜΜΕ, πως στη Σαουδική Αραβία υπάρχει αστυνομία για τις γυναίκες. Δηλαδή ειδικό αστυνομικό σώμα που αστυνομεύει ώστε οι γυναίκες να μην κυκλοφορούν με ακάλυπτο το πρόσωπο και ο συνοδεύον να είναι ο σύζυγος, ή να οδηγούν αυτοκίνητο και άλλα που δεν θίγουν καν οι δήθεν ανθρωπιστικές οργανώσεις, ή φεμινιστικές οργανώσεις.
Κι ενώ η “πολιτισμένη” δύση γιορτάζει την “κατάκτηση” του πιστού συμμάχου της, ακριβώς δίπλα η χώρα του “κακού”, το “αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ”, όπου τα εκλογικά δικαιώματα των γυναικών κατοχυρώθηκαν το 1949!
Εκεί, στη χώρα του “τρελού δικτάτορα” Άσαντ, οι γυναίκες ισότιμα συμμετέχουν, όχι μόνον σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά στη βουλή της Συρίας (εκλέγεται και δεν διορίζεται από τον “δικτάτορα” Άσαντ) που την απαρτίζουν 280 βουλευτές, έχουν εκλεγεί 30 γυναίκες.

 
Μάλιστα, Αντιπρόεδρος της χώρας είναι γυναίκα, η Najah al-Attar!
Το "νούμερο δύο" μετά τον “δικτάτορα” Άσαντ, είναι μια γυναίκα...
Το Σύνταγμα της Συρίας (1973), επί ηγεσίας του πατέρα του σημερινού “δικτάτορα” Άσαντ, του προέδρου της Συρίας που έβαλε τη χώρα του απέναντι στην Τουρκία, για να υπερασπιστεί την Ελλάδα (Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»), στο άρθρο 45, διατυπώνει: “Το κράτος εγγυάται στις γυναίκες όλες τις δυνατότητες των πολιτών για για πλήρη και ουσιαστική συμμετοχή στην πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της χώρας. Καταργείται κάθε πιθανή διάταξη, Νόμος, εγκύκλιος που περιορίζει τη συμμετοχή των γυναικών στην οικοδόμηση της αραβικής σοσιαλιστικής κοινωνίας”!
Στις αρχές του 2012, είχαμε αναθεώρηση του Συντάγματος και ψήφιση νέου Συντάγματος, όπου στο άρθρο 8, διατυπώνεται πως στη Συρία δεν μπορούν να ιδρυθούν ή να δράσουν σύλλογοι ή ομάδες, όταν στο καταστατι8κιό τους “Εμπεριέχουν διακρίσεις ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, την καταγωγή, τη φυλή, το χρώμα”.
Στην Συρία του “αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ”, οι γυναίκες κυριαρχούν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής, οικονομικής ζωής της χώρας τους.
Το 50% των πτυχιούχων πολιτών της Συρίας είναι γυναίκες...
Στις γυναικείες παρουσίες της βουλής, γυναίκες ακόμη και στην αντιπολίτευση (Maria Saadeh)...
Ενδεικτικά, ακόμη και στο δικαστικό σώμα (στη Συρία δεν επικρατεί “σαρία”-ισλαμική δικαιοσύνη, αλλά αστική δικαιοσύνη), οι γυναίκες δικαστίνες φθάνουν το 25%. Μάλιστα στην πρωτεύουσα, τη Δαμασκό, αυτό το ποσοστό είναι μεγαλύτερο...
Τα πολιτικά κόμματα -συμπεριλαμβανομένου του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, που τώρα συμμετέχει και στην κυβέρνηση- ελεύθερα...
Πλήρης ανεξιθρησκεία και προστασία ΟΛΩΝ των θρησκευτικών μειονοτήτων...
Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης...
Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε όλους τους πολίτες...
Απέναντι σ' αυτή τη χώρα έχει εξαπολυθεί εδώ και πέντε χρόνια ένας ανελέητος ιμπεριαλιστικός πόλεμος και σ' αυτό τον πόλεμο πρωτοστατούν τα ΜΜΕ της “πολιτισμένης” δύσης. Τα ΜΜΕ που πανηγυρίζουν για την ψήφο γυναικών στις δημοτικές εκλογές της Σαουδικής Αραβίας!
Στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, έχει στρατευτεί ακόμη κι η επίσημη ελληνική πολιτεία!
Έχουμε επιβάλει φονικό εμπάργκο (δηλαδή, δεν πουλάμε τίποτα -μιας και η οικονομία μας πετάει στα ύψη και δεν έχουμε ανάγκη τις εξαγωγές-, μέχρι να “εκδημοκρατιστούν”), αλλά κι έχουμε διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις, με απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα, ως “ανεπιθύμητο πρόσωπο” γιατί υπηρετεί “δικτατορικό” καθεστώς!
Η στράτευση της Ελλάδας εναντίον της Συρίας, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση Τσίπρα.
Έτσι, αν επικρατήσουν οι “εξεγερμένοι” της “αραβικής άνοιξης”, οι μισθοφόροι της “πολιτισμένης” δύσης για τον “εκδημοκρατισμό” της Συρίας, αυτούς που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βαπτίζουν ως “μετριοπαθή αντιπολίτευση”, όλα τα παραπάνω θα είναι μια ανάμνηση για τη Συρία με πολιτισμό αιώνων.
Τότε, οι γυναίκες στη Συρία δεν θα ψηφίζουν, δεν θα μπορούν να καπνίσουν, δεν θα μπορούν να βγαίνουν χωρίς τη συνοδεία του συζύγου από το σπίτι τους...
Για όλα αυτά, πολιτικός δεν υπάρχει, αλλά ένας δημοσιογράφος, εκτός της δημοσιογραφικής πορνείας, δεν υπάρχει ν' αρθρώσει λόγο;
Αρέσει, δεν αρέσει... η Συρία είναι Tα χαρακώματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου