Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Παραδόθηκε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, από την Ελλάδα!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα πολυσήμαντο γεγονός έλαβε χώρα τις ημέρες που πέρασαν, αφού μετά από αίτημα της Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας (Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, από την Ελλάδα, είναι γεγονός!), ένας επίσημος φορέας της χώρας μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με εισήγηση του προέδρου του κ. Γιώργου Πατούλη και απόφαση του Δ.Σ. απέστειλε υψηλού επιπέδου και αξίας εξειδικευμένων φαρμάκων, για τις ευάλωτες ομάδες του χειμαζόμενου από τον πόλεμο συριακού λαού. Μάλιστα η αποστολή του φορτίου πραγματοποιήθηκε με έξοδα του Ιατρικού Συλλόγου, κάτι που ο κ. Πατούλης προσφέρθηκε με δική του πρωτοβουλία να το αιτηθεί από το Δ.Σ.
Η αποστολή, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Ζαναντάκη, Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με επιτυχία και τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να παραθέσουμε περιγραφή για το δύσκολο οδοιπορικό της αποστολής.
Η Επιτροπή εκφράζει για ακόμη μια φοιρά τις ευχαριστίες προς τον κ. Πατούλη και διαβεβαιώνει πως αυτή η προσφορά προς τον λαό της Συρίας ενισχύει τις σχέσεις αιώνων μεταξύ των δύο λαών.
Η Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας δεν συγκεντρώνει χρήματα, ή γενικώς υλικό στα πλαίσια φιλανθρωπίας. ή δράσης ΜΚΟ, αλλά λειτουργεί στα πλαίσια της αλληλεγγύης των λαών που αγωνίζονται και δέχονται επιθέσεις εναντίον της κυριαρχίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου