Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Η "αυτοδιαχείριση" της λεγόμενης Ροζάβα συνίσταται στην ιδιοποίηση... κοινώς κλέψιμο

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΙ ΑΜΑΡΤ0ΛΟΙ
Οι φυσικοί πόροι μιας χώρας, ανήκουν στην χώρα. Αυτό λέει η λογική, αλλά και το διεθνές δίκαιο.
Η Συρία έχει πετρέλαιο, με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα να βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη. Μάλιστα βρίσκονται νότια της Χασάκα και ακόμα πιο νότια, στον νότιο ρου του ποταμού στην περιοχή του Ντέιρ Εζζόρ, όπου δεν υπάρχει ντόπιος Κούρδος, ούτε για δείγμα.
Όμως τα τοπικά κοιτάσματα ελέγχονται από Αμερικανούς και το YPG που αρνούνται (με απειλή ΚΑΙ βίας) να αποδώσουν τα...
κοιτάσματα αυτά στην νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας.
Κάθε καλόπιστος άνθρωπος ας αναρωτηθεί : Είναι σωστό αυτό? Ο Συριακός Στρατός πρέπει (δεν υπάρχει αντίρρηση σε αυτό) να φυλάξει τα σύνορα με την Τουρκία.
Η "αυτοδιαχείριση" της λεγόμενης Ροζάβα συνίσταται στην ιδιοποίηση (κοινώς κλέψιμο) των πόρων της χώρας (που χρειάζεται και το τελευταίο δολάριο για να ανοικοδομηθεί) και μάλιστα των πεδίων που έδιναν το 75% της προπολεμικής παραγωγής, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ,? Αυτό υποστηρίζουν οι διάφοροι συμπαραστάτες, επαναστάτες αριστεροί και αναρχικοί, ή τελοσπάντων, τί λένε γι αυτό ?
Το κλεμμένο πετρέλαιο πουλιέται προς 38$ το βαρέλι και θησαυρίζουν ορισμένοι ηγέτες της αυτοδιαχείρισης, που χρηματοδοτούν έτσι και τον μηχανισμό τους, ο οποίος όμως δεν μπορεί να σώσει τον Κουρδικό πληθυσμό του βορρά. Μπορεί μόνο να δουλεύει σαν μισθοφόρος των ξένων και να περιφρουρεί την κλοπή με την στήριξη των Αμερικανών.

ΥΓ. Προσέξτε στο 1:37 ένα Κούρδο, που δεν είναι Κουρδος, τί λέτε ? Είναι αναρχικός, διεθνιστής ή μοιάζει πολύ με μισθοφόρο των εταιριών πετρελαίου ? Ή μήπως (φριχτή υποψία) δεν διαφέρουν και πολύ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου